Te salut!

Astăzi vom vorbi despre conștientizare. Primul pas pe care e bine să îl faci, dacă vrei să obții rezultate reale în engleză, nu doar să înveți.

Iata ce imi spune o cursanta, cand am intrebat-o pentru ce are nevoie de engleză.

”Am avut nevoie de Limba Engleză la locul de muncă pentru a vorbi. Aveam câteva noțiuni, puțină gramatică și frica de a vorbi. Am făcut o săptămână engleză, câte două ore pe zi.

Eu lucrez pe logistică, pe planificarea producției. Acum după curs conversația merge foarte bine.

La început când conversam aveam emoții, îmi tremura vocea, aveam puțină nesiguranță. Dar exersând am prins curaj. Săptămânal avem teleconferințe cu colegii din extern. Mă descurc în scris, nu mai am nevoie de Google Translate, folosesc doar dicționarul ReversoContext.

Încă mai lucrez la partea de vocabular. Mă gândeam dacă îmi descriu casa, am nevoie să învăț cuvinte noi pentru cultura mea generală. ”La partea asta trebuie să lucrez”.

La început aveam emoții foarte mari. Credeam că știu cuvinte și gramatică, dar am realizat că de fapt, nu le știu …. le știu doar pe jumate.

La servici îi înțeleg bine pe cei care vorbesc engleză. E mai greu cu persoanele din Germania și China, care vorbesc stâlcit Limba Engleză.”

Această cursantă a recunoscut că are nevoie de engleză pentru job. De aceea a știut ce vrea, a recunoscut ce vrea, a fost sinceră cu mine și am putut să o ajut. După 3 luni, deja vorbește fluent Engleză.

Majoritatea oamenilor au nevoie de Engleză la locul de muncă …

Dar majoritatea oamenilor nu recunosc asta, si isi ascund intenția reală spunând următorul lucru: ”Am nevoie la job, dar nu e mare tragedie dacă nu vorbesc Engleză. Mai mult am nevoie pentru mine. Vreau să știu engleză pentru mine.”

După ce am făcut un sondaj mai amănunțit printre români, am descoperit că de fapt majoritatea au nevoie de Engleză pentru 2 motive mari:

  1. Să facă bani (job, business)
  2. Să călătorească

Iar cei care nu reușesc să aibă rezultate sunt cei care se ascund în spatele degetului și nu recunosc că au nevoie de engleză pentru a câștiga mai mulți bani.

Iată un principiu dipă care m-am ghidat și care îmi adduce rezultate constante și constructive în viața mea: DACĂ SUNT SINCER CU MINE, REUȘESC SĂ FAC CE ÎMI PROPUN.

DACĂ NU SUNT SINCER CU MINE, NU SUNT SINCER NICI CU CEILALȚI, ȘI NU REUȘESC SĂ FAC CE ÎMI PROPUN.

În concluzie, dacă vrei să obții rezultate în engleză trebuie să fii sincer(ă) cu tine și să accepți că ai nevoie de engleză pentru a câștiga bani sau pentru a îți reduce din cheltuieli atunci când călătorești sau cand vrei să accesezi anumite informații, de tip cursuri sau cărți.

De ce?

Pentru că atunci când îți cunoști în mod clar obiectivul pentru care înveți engleză, știi exact:

  1. Ce cuvinte ai nevoie să înveți
  2. Ce verbe
  3. Ce expresii
  4. Ce fraze să exersezi

Astfel, aplicând principiul lui Pareto: cu 5% acțiune obținem 95% din rezultate …

Adică …

Atunci când știi ce vrei  (și pentru ce ai nevoie de engleză) ”miști un deget și obții ce vrei”

Atunci când nu știi ce vrei (sau nu recunoști pentru ce ai nevoie de engleză) ”muncești mult și fără rezultate reale”.

Nu vreau să îți jignesc inteligența, dar vreau să îți trag un semnal de alarmă, ca să devi o persoană conștientă de viața ta …

Iată ce întrebare să îți adresezi dacă vrei rezultate rapide în engleză:

  • Pentru ce activitate specifică am nevoie de Limba Engleză

Odată ce ai claritate, știi ce vrei să ănveți la un curs.

Dacă vrei să vezi cum arată un curs de învățare cu o metodă unică în România, fă CLICK AICI!

Cu drag,

Tudor Edward

Fondator Engleză în 5 zile

Write A Comment