*transcript din intalnirile de suport LIVE de marti si vineri, ora 19:00 (ora Romaniei)

Întrebare: cum ți s-a părut astăzi după întâlnirea LIVE?

Raspuns: „Nu am mai avut așa emoții astăzi. Chiar mi-am dorit dinainte să pot să vorbesc mai mult cu tine, pentru că am o siguranță mai mare, că mă ajuți în momentul în care eu nu știu ceva, și mă faci să înțeleg mai bine.

Și pentru asta chiar sunt bucuroasă și mulțumită, că am putut să îmi clarific unele nelămuriri. Și mă ajută, și îmi dă mai multă încredere să pot să mă exprim faptul că am interacționat direct cu tine.”

Problema pe care o au cursantii este lipsa de incredere in ei insisi.

Nu avem incredere ca ceea ce spunem e bine …

Nu avem incredere ca pronuntam corect …

Nu avem incredere ca folosim cuvantul corect in engleza …

Nu avem incredere ca am construit corect propozitia …

Si tot asa continuam cu lipsa de incredere, pana o pierdem complet.

Si eu am trecut prin asta, si am avut nevoie de maim ult de 10 ani sa inteleg cum sa imi CONSTRUIESC INCREDEREA IN MINE.

Pentru ca daca nu ai incredere in tine, stii ce se intampla?

Mereu vei fi coplesit(a) de emotii si vei vorbi cu “retinere” Limba Engleza.

Dar cand ai incredere, ii transmit creierului tau ca totul este in regula, iar creierul memoreaza foarte usor si repede orice cuvant si orice teorie gramaticala.

Increderea face diferenta intre oamenii care invata usor Limba Engleza si cei care se strofoaca si se chinuie chiar si 5 ani, si nu reusesc.

Daca si tu vrei sa AI INREDERE IN TINE ATUNCI CAND FACI CONVERSATIE, iata ce pasi trebuie sa faci:

  • Toata gramatica pe care o inveti trebuie sa aiba aplicatie in viata ta reala (nu in viata altcuiva, ci in exact activitatile zilnice pe care tu le desfasori)
  • Toata Limba Engleza pe care o inveti trebuie sa aiba SENS pentru tine (daca ceva ce inveti nu are semnificatie personala pentru tine, creierul nu va asocial cuvintele si gramatica invatata, si nu va retine).
  • E important sa incepi sa CREZI CA TU POTI REUSI. (oamenii care cred ca reusesc, chiar au rezultate reale. Cei care nu cred ca reusesc sa invete, cei care nu au incredere, nu vor reusi)

De ce e vital sa crezi ca reusesti?

Iata explicatia stiintifica:

  1. Credinta inseamna un gand repetat pana ce este crezut (devine credinta)
  2. Atunci cand iti repeti in cap ca reusesti, atentia ta va merge inspre memorarea cuvintelor si intelegerea logica a gramaticii
  3. Atunci cand o persoana isi repeta “nu pot, nu ma descurc, nu voi reusi”, oricat progress real ar face, oricat de bine ar vorbi in Engleza, atentia ii va ramane pe nereusita

E ca si cu oamenii care oricat sutn iubiti, indragiti, respectati, ajutati, vad doar partea negative din alti oameni.

Asa e si la engleza …

Cine isi pune atentia pe “nu ma descurc”, oricat ajutor va primi, va considera ca nu se descurca.

De aceea e important SA CREZI CA REUSESTI SI CA POTI!

De obicei, dupa cate un discurs motivational (adica o discutie sincera) la intalnirile LIVE, cursantii care cred ca nu pot, se conving ca de fapt au capacitatea sa invete engleza.

Sa nu uiti niciodata, ca Limba Engleza este o abilitate pe care o desvolti, si ai potentialul sa faci asta. Dar trebuie sa crezi.

Iar daca crezi ca vrei sa inveti in cel mai logic si efficient mod Limba Engleza, prin cele mai inovative tehnici de invatare a limbilor straine, testate si demonstrate cu rezultate la nivel international …

Tehnici pe care eu le-am invatat de la cei mai buni profesori din SUA, Franta si Australia …

Fa CLICK Aici si vezi informatii despre cursul Engleza in 5 zile, ca sa intelegi despre ce vorbesc aici.

Iar daca vrei sa inveti DE ASTAZI Limba Engleza, click aici si trimite-mi un mesaj direct pe Whatsapp ca sa facem inscrierea ta cat mai rapid.

Cu drag,

Tudor Edward

Fondator Engleza in 5 zile

Write A Comment