Bun venit. 

Dacă ai nevoie de Limba Engleză la job sau în conversația zilnică, atunci urmărește acest mini curs.

Doar dacă le urmărești în ordine vei înțelege clar care este procesul prin care trebuie să treci ca să poți învăța Limba Engleză în timp record, și să legi corect cuvintele în conversație, pentru ca să te exprimi impecabil. 

Ce problema avem noi și probabil o ai și tu când înveți Limba Engleză? 

Ai încercat să înveți cel puțin o dată Limba Engleză, cu diferite metode. Deoarece vrei să te exprimi și să pronunți corect Limba Engleză în conversații. La job, dar și în viața zilnică. 

Dar problema este că orice ai încercat a funcționat parțial. Inițial probabil te-ai gândit că vei învăța Limba Engleză, iar după aceea vei avea o viață mai bună. Dar au trecut ani, și acel moment nu a mai sosit. Dimpotrivă, în loc să evoluezi, totul a devenit mai rău. Ai intrat mai mult în confuzie și nu ai reușit să înveți. 

Poate ai sperat că poți scăpa de învățarea gramaticii. Cumva să o ocolești. Dar peste tot, e aceeași gramatică abstractă și imposibil de înțeles în întregime. 

Problema este că modul în care ai învățat Limba Engleză până acum nu ți-a adus rezultatul dorit, pentru că e al naibii de complicat. 

Limba Engleză e o limbă grea.

Cam așa arăta și povestea mea. 

Să învăț Limba Engleză era un chin. 

Am fost obligat să învăț Limba Engleză la școală întâi timp de 13 ani. Am reușit doar parțial. Apoi am încercat câțiva ani pe cont propriu. 

Dar oricât am încercat, deși puteam vorbi cât de cât, făceam multe greșeli. Nu am reușit să vorbesc fluent și corect gramatical așa cum îmi doream (deși în mintea mea credeam că mă descurc). Mă descurcam doar în mintea mea…  nu și în realitate. 

Am căutat soluții. 

Și am încercat toate modalitățile clasice și alternative de învățare care mi-au picat pe mână. Inclusiv am călătorit 5 ani în Europa unde am practicat Limba Engleză, și tot nu eram mulțumit. 

Puteam traduce, vorbi rapid, dar nu era corect gramatical. Știu asta, pentru că aveam șef englez și îmi atrăgea mereu atenția că nu vorbesc corect. 

Au trecut în total 20 de ani până am descoperit că se poate învăța o limbă străină în 5 zile, iar apoi trebuie doar practicată. Asta a fost perioada 1994 – 2014. 

În 2014 am descoperit un curs cu care am învățat limba italiană în 5 zile, iar după 2 luni vorbeam fluent și corect gramatical.

Dar asta nu e tot, deoarece am luat la rând: italiana, franceza, germana și mi-am clarificat într-un final și limba engleză. Și au urmat alți 8 ani de învățat și predat. 8 ani de testări a metodei de învățare, succese și eșecuri repetate. 

Am văzut ce funcționează și ce nu. Am văzut unde am eșuat în 13 ani de învățat Limba Engleză. Și am văzut ce am făcut bine ca să pot învăța logica limbii italiene, germane și franceze în numai 5 zile. 

A fost o diferență de la cer la pământ.

În total am însumat 28 ani de studiu și practică. Îți vorbesc din această experiență. 

Bineînțeles că în 2017 am dat drumul la prima varianta cursului de învățat Limba Engleză în 5 zile. Iar de atunci am lucrat cu multă lume. 

Partea bună este că după mii de ore de curs, de predat și învățat…

… și după ce am testat tot ce se putea de pe piață în stilul de învățare clasic și accelerat, mi s-a schimbat complet viața și mentalitatea privind învățarea limbilor străine. 

Primul client, un domn de 40+ ani, plecat de 11 ani în Anglia, care nu se descurca deloc cu Limba Engleză, a învățat în 14 ore logica Limbii Engleze. 

Ce era un vis, a devenit deja realitate. 

Astfel că din 2017 până în prezent, am ajutat cu aceasta metodă alți români și am rafinat metoda. Am înțeles cum se poate învăța Limba Engleză în 5 zile, fără teme, teste, scris, memorare, manuale etc. 

Dar, probabil, cel mai important este că am descoperit cum să învățăm fără să ne chinuim și fără să ne sacrificăm ani de zile. 

Acum avem o metodă prin care putem învăța în stare de relaxare și să înțelegem în mod logic Limba Engleză, în timp record. 

Toți cei care au parcurs metoda, au înțeles că nu e o țeapă, și să învețe logica limbii engleze în 5 zile a devenit o normalitate pentru ei. 

În următoarele lecții vei vedea și testimoniale lor, în urma finalizării cursului. 

Iată Secretul ascuns din spatele învățării Limbii Engleze, a exprimării fluente în conversație și a pronunției corecte: înțelegerea logică! 

Nu există nici un fel de șmecherie sau metodă magică. Tot acest curs de învățat Limba Engleză în 5 zile te ajută să înveți folosind propria ta logică. 

Tu deja înțelegi cum să înveți o limbă străină, pentru că ai învățat limba română de copil, și ai reușit asta dinainte să ajungi la școală, unde din nou ți s-a predat limba română. Doar că ai nevoie de o structură de învățare prin care tot ce înveți să aibă logică pentru tine, fără să te complici cu gramatica, și de o persoană care să te ghideze, atunci când intri în confuzie. 

Când înțelegem logic ce facem și suntem relaxați ne dorim să învățăm constant. Așa apar rezultatele. 

Am învățat de la cei mai buni profesori din lume, prin cursuri online și am redus gramatica greoaie a Limbii Engleze în câteva principii foarte simple și ușor de înțeles de către oricine.  

Astfel oamenii cu care am lucrat au învățat Limba Engleză la nivel mediu B1, în 10-20 ore. Nivelul B1 e arhisuficient să te descurci în orice situație și cu oricine, în conversație, în viața reală, în orice țară din lume. 

Compară asta, cu 400 ore necesare de învățat nivelul B1 în stilul clasic de învățare. 

Iar la sfârșitul cursului au știut să construiască propoziții și fraze, după numai câteva ore de curs. La început, toți vorbeau lent, și aveau nevoie să gândească în limba română. 

Dar au avut o exprimare impecabilă, o pronunție corectă și au construit corect gramatical propozițiile. 

Au continuat să practice vorbirea, citirea, scrisul și ascultarea (în funcție de nevoile fiecăruia). Iar în 1 – 6 luni de practică, au ajuns să poată conversa în orice situație. 

Astfel că după succese repetate, în anul 2021 mi-a venit ideea să înregistrez cursul pentru a putea fi învățat online. 

Orice persoana care deja vorbește Limba Română poate învăța Limba Engleză. Asta e singura condiție principală. Să îți cunoști propria limbă. 

Iar cursul poate fi accesat de pe orice device care accesează internetul (chiar și de pe un televizor smart). 

Și ca să te ajute la exprimare, pronunție și conversație am mai adăugat ceva bun la rețetă după ce am testat câteva zeci de metode de învățare a cuvintelor și expresiilor, folosite în întreaga lume:

Astfel am dezvoltat o metoda extraordinar de eficientă și super ușor de folosit, prin care sute de oameni deja învață vocabularul Limbii Engleze. 

Cu aceasta metodă oamenii care aplică metoda, au reușit să înțeleagă 95% corect un text la prima vedere din Engleză în Română în mai puțin de 10 minute, chiar dacă aveau zero cunoștințe. 

Iar cei care au parcurs toți pașii și au avut constanță, după câteva luni (sub 6 luni) de practicare a vorbitului și cititului, au putut înțelege și folosi Limba Engleză la fel de bine precum Limba Română. 

Această metodă pentru învățarea vocabularului este inclusă în curs. Dar o poți testa și pe acest grup, în mod gratuit. Dacă încă nu ești pe grup, poți intra accesând acest link. 

https://www.facebook.com/groups/vocabularengleza/

Dar nu uita să continui citirea acestor 4 lecții din minicurs. Deoarece învățarea doar a vocabularului, fără să înțelegi logica gramaticală, e ca și cum ai vrea să mănânci supă cu furculița. Merge greu, rămâi cu frica atunci când conversezi și rămâi mereu cu un gol interior, că nu te poți exprima așa cum dorești. 

Dar ca să nu sărim calul, iată ce vei putea învăța în mod real în aceste materiale.

Am să îți trimit în continuare în aceasta serie de lecții, materiale despre următoarele subiecte:

 1. Cum să depășești frica că nu te descurci să construiești propozițiile cuvânt cu cuvânt, că nu poți să te exprimi și să pronunți corect. Vei vedea cum arată metoda și vei putea parcurge câteva exerciții chiar tu. Vei vedea că este posibil să înveți limba engleză dacă aplici metoda, deoarece nu trebuie să îți bați capul cu gramatică greoaie. 
 2. Vei vedea cum să înțelegi ușor gramatica. Vei vedea că poți forma propoziții lungi în Limba Engleză, în doar câteva minute de instructaj, chiar dacă nu ai mai vorbit-o niciodată și habar nu ai cum trebuie formate propozițiile. Vei vedea pe propria piele că ai capacitatea să înveți Limba Engleză, chiar dacă până acum nu ai reușit (sau nu ai încercat). 
 3. Îți clarifici întregul proces de învățare de la zero la vorbire fluentă: vorbire fluentă, pronunție corectă și exprimare ca nativii. 

DE CE NE BLOCĂM CÂND ÎNVĂȚĂM LIMBA ENGLEZĂ?

Problema este că atunci când vrem să învățăm Limba Engleză trecem prin diferite provocări, iar la un moment dat, intrăm în confuzie și ne blocăm. Ne frustrăm, devenim dezamăgiți că nu am reușit, credem că „noi suntem de vină pentru că nu suntem în stare să învățăm” și renunțăm să mai învățăm. 

După aceea ne este teamă să nu ne exprimăm greșit și nu avem curaj să facem exercițiile și să învățăm Limba Engleză. Ori ni se par prea ușoare exercițiile, ori prea grele. Dar nu luăm exercițiile ca atare. Doar trebuie să le parcurgem constant și vom reuși. 

Am vorbit cu peste patru sute de persoane (doar în 2022) care mi-au spus cât s-au chinuit să învețe Limba Engleză cu tot felul de metode și au ajuns în același punct mort. Au intrat mai mult în confuzie. 

PROCESUL PRIN CARE TRECI, CARE TE FACE SĂ RENUNȚI LA ÎNVĂȚAREA LIMBII ENGLEZE…. Din nou…. Și din nou. 

IATĂ UNDE APAR BLOCAJELE. Probabil deja ai încercat și tu să înveți cu aceste metode: 

 1. cu videouri lungi pe YouTube sau să urmărești filme la televizor, 
 2. ai încercat să înveți pe de rost liste de cuvinte și expresii, 
 3. cu paragrafe de conversații standard pentru diferite locații (la restaurant, la hotel, la aeroport etc), 
 4. ai încercat liste cu întrebări și răspunsuri în engleză să te descurci să ții o conversație „cât de cât”, 
 5. ai încercat să înveți să te exprimi fluent și să pronunți ca nativii imitând felul în care ei vorbesc. 
 6. Probabil ai încercat tot felul de mini-cursuri, cu diferiți profesori care îți dictează exerciții ca la clasă, 
 7. ai umplut caiete cu exerciții scrise, ai făcut tone de teme, ai folosit aplicații pe telefon în care să bifezi corect diferite cuvinte, 
 8. ai dat teste să îți verifici nivelul de limbă, 
 9. ai urmărit videouri să înțelegi diferența dintre 2 cuvinte care sună la fel dar se scriu diferit, 
 10. ai citit materiale scrise, ai studiat documente gratuite, 
 11. ți-ai cumpărat manuale de engleză cu ilustrații superbe (sau le-ai împrumutat de la bibliotecă), 
 12. ai încercat să faci teme și exerciții care te-au băgat mai adânc în confuzie, 
 13. ai încercat să faci conversație sau să rostești expresii, dar ai intrat în mai multe emoții care te-au blocat etc. 

Cam asta încercăm cu toții când vrem să învățăm limba engleză. Și asta pentru că toți am fost învățați la fel, și nu ni s-a arătat o altă cale care funcționează. O cale pe care să o înțelegem în mod logic și să ne ajute să ne exprimăm corect și fluent atunci când conversăm. 

O cale prin care să gândim direct în Limba Engleză. 

Și problema este că după ce ai încercat diferite metode, în loc să vorbești deja Limba Engleză la nivel conversațional, ai intrat mai tare în confuzie. 

”Oare cu ce să încep ca să învăț? Cu gramatica sau vocabularul? Să mă exprim sau să scriu?” Și tot așa. 

Astfel ai mai și pierdut mult timp, energie (probabil ai aruncat pe geam și bani) fără să reușești. 

Și toate aceste metode te-au făcut să crezi că ai avut dreptate și că au avut dreptate ceilalți să-ți spună: „că tu nu poți învăța Limba Engleză și nu vei reuși niciodată să o vorbești atât de bine precum vorbești Limba Română”. 

Din păcate, din cauza aceasta „ți-ai pierdut încrederea în forțele proprii” și ai început să crezi că „doar tu nu poți, doar tu nu te descurci”. 

Că nu vei putea să îți împlinești dorințele să câștigi mai mulți bani, să te poți înțelege cu ceilalți în conversație sau să călătorești cu lejeritate oriunde, astfel încât să te bucuri mai mult de viață. 

Și astfel ai ajuns să nu te mai intereseze Limba Engleză, să nu investești bani în tine, pentru că oricum nu merge să înveți Limba Engleză, deci nu are rost să arunci banii pe geam dacă oricum nu poți învăța Limba Engleză și oricum oricât ai încercat și te-ai străduit, nu ai reușit. 

Iar un astfel de curs de învățat Limba Engleză, nu poate fi decât o țeapă. Pentru că e greu sa crezi (și înțeleg asta, prin furia asta am trecut și eu la început) că un astfel de curs ar putea funcționa pentru tine. Sună prea bine să fie adevărat. Cum adică în 5 zile?! Așa ceva nu e posibil! 

Asta am exclamat și eu (cu toată revolta și furia pe care o aveam): 

Cum adică toate metodele folosite de zeci de ani în sistemul clasic cu profesori cu experiență nu au funcționat, dar aceasta metodă de învățare a limbii străine în 5 zile ar funcționa? „Cum aș putea să învăț atât de ușor, dacă pana acum am văzut cu ochii mei că nu am putut, oricât m-am chinuit?” (blasfemie! Țeapă! Mincinosul ăla de profesor vrea să îmi tragă țeapă și să îmi ia banii! Să îl ia naiba!) 

”Exact așa am gândit în 2014.

Și chiar dacă o astfel de metodă ar fi reală, te poți gândi că doar alții ar putea reuși, dar tu nu (dacă până acum nu ai reușit, de ce ai putea reuși acum?). 

Asta îmi spune multă lume: „nu cred că pot, nu sunt suficient de bun, eu nu am cunoștințe suficiente etc.” Dar nu este chiar așa, deoarece până la urmă mulți oameni au reușit să învețe Limba Engleză. 

Iată soluția despre care îți vorbesc:

Metoda Engleză în 5 zile este un curs prin care poți învăța următoarele:

 1. Cum să ai încredere în tine să construiești, să exprimi și să pronunți corect propoziții și fraze în Limba Engleză, astfel încât să se lege cuvintele când vorbești în conversație 
 2. Cum să înțelegi ușor gramatica limbii engleze în mod logic (o gramatică cu aplicație în viața reală. Nu o gramatică teoretică construită doar pentru profesori.) 
 3. Vei înțelege clar procesul de învățare prin care ai nevoie să treci, dacă dorești să ajungi la rezultatul final dorit (conversație, citire, scriere, exprimare corectă) 

Acesta va fi minicursul pe care îl primești în următoarele lecții. Vei înțelege și experienția fiecare din cele 3 puncte mai sus descrise (prin video-uri și exerciții practice). Sunt cele 3 lecții rămase pe care e bine să le urmărești în ordine. 

Imaginează-ți că după doar 9 ore de curs (2 zile sau 2 săptămâni, dacă ai puțin timp la dispoziție), poți începe să înțelegi ce citești (știri, mailuri, articole), vei putea începe să vorbești (la început mai lent cu cuvinte de bază, dar corect gramatical), iar după curs vei putea să înveți o grămadă de cuvinte noi, fără să te stresezi. Îți va crește viteza de citire, vorbire, scriere și ascultare. 

Iar viața ta, după câteva luni de practică va putea arăta cam așa: 

 1. Viață reală: Vei simți libertate deplină să te exprimi cu încredere la job, în conversație în orice țară, cât și în mediul online, fără să te blochezi, fără emoții și fără frică că nu pronunți corect, vei ști să scrii, să citești și vei înțelege ce spun ceilalți fără sa îți bați capul
 2. Job: Poți câștiga mai mulți bani, îți poți ajuta familia, poți avea mai multă stabilitate și poți construi un viitor mai sigur deoarece: vei ști cum să aplici la joburi și vei putea aplica la câte joburi vrei, vei reuși să obții mai ușor un interviu și să te înțelegi cu intervievatorul și angajatorul, vei avea siguranța că știi citi și înțelege ce scrie în orice contract, vei putea înțelege ce spun ceilalți și vei conversa cu lejeritate la locul de muncă 
 3. Vei putea să te specializezi la cursuri, școli și universități, vei avea acces și vei putea citi cărți de specialitate, vei putea călători în orice țară, îți vei putea face rezervări și cumpărături oricând și oriunde, în plus te vei putea înțelege cu nativii să conversezi orice dorești și vei putea comunica cu autoritățile oficiale ca să îți rezolvi orice problemă 
 4. Oamenii din jur care vorbesc deja limba engleză se vor bucura că se pot înțelege cu tine, și te vor respecta pentru că ai depus efortul să le înveți limba. Vei primi simpatie din partea celorlalți și îți va fi mai ușor să conviețuiești cu colegii, șefii, clienții și nativii în general. Vei putea discuta lucruri importante, dar vei putea petrece și timp de calitate cu nativii în timpul serviciului sau la restaurant în timpul liber. 
 5. Vei putea râde, glumi și îți vei putea face planuri alături de ceilalți. În special nativii îți vor oferi informații vitale și oportunități să îți crești veniturile sau să ajungi pe o poziție mai înaltă în ierarhia companiei, deoarece le crește încrederea în tine  pentru că pot conversa cu tine și te văd că pe o persoana responsabilă care își face treaba bine. 

Deci dacă vrei să înțelegi cum să te exprimi, să pronunți și să înveți Limba Engleză, aruncă o privire la metoda Engleză în 5 zile și să vezi cu ce se mănâncă… 

Apropo, această metodă de învățare e unică în România. Nu vei mai găsi așa ceva, oriunde cauți. 

Vei putea găsi cursuri cu o promovare bună și cu promisiuni frumoase. Dar deoarece majoritatea cursurilor se bazează pe același sistem de învățare ca la școală, vei obține aproape aceleași rezultate cu orice curs.

În următoarea lecție îți voi arăta testimoniale de la foști clienți care au învățat logica Limbii Engleze în sub 20 ore cu acest curs, iar apoi  bineînțeles au făcut practică, să vorbească fluent, să înțeleagă, să citească și să scrie. 

Ți-am pregătit și un exercițiu (exact cu ce au învățat ei), ca să vezi cum arată exercițiile prin care poți construi și tu 2 propoziții lungi în sub 5 minute de instructaj, chiar dacă ai zero cunoștințe. Iar aceste exerciții făcute sub ghidare, te ajută să înveți logica limbii Engleze, iar apoi să o practici, până vorbești fluent.

Tu crezi că poți învăța cu această metodă atât de repede Limba Engleză? Dă-mi un reply pe grup la această postare dacă ai un răspuns pentru mine.

Ne vedem la lecția următoare unde vei vedea în mod practic că vei reuși să construiești propoziții lungi în sub 5 minute, chiar dacă ai zero cunoștințe sau până acum nu ai reușit. 

Write A Comment